Otteluennakko: FC Ylivieska – HK

Jalkapallon osalta Kiilojen miesten edustusjoukkue matkustaa kauden ensimmäiseen vieraspeliin Ylivieskaan. Ottelu pelataan Ylivieskan keskuskentällä maanantaina 8.5. klo 19.

Sarjan ennakkosuosikki vastassa

 

Ennen sarjakauden alkuakin oli jo selvää, että FC Ylivieska tulee olemaan sarjan ehdoton ennakkosuosikki ja joukkue myös aloitti pelinsä varmalla 0-2 voitolla. Vastassa oli KUF, joka myös lukeutuu sarjan ennakkosuosikkeihin. FC Ylivieska on perustettu FC YPA:n raunioille ja se koostuu viime kaudella nelosdivaria pelanneista FC YPA:n akatemiapelaajista. Vastus on siis kova!

 

Kokemus ja nuoruus sekaisin

Joukkueista löytyy paljon yhteistä. FC Ylivieskan pelaajaryhmässä on hyvä sekoitus nuoruutta ja kokemusta, kun nuorta kaartia edustaa esimerkiksi Ossi Tyni ja kokeneempaa kaartia esimerkiksi Mika Hemmilä. Samanlainen tilanne on myös Kiilojen edustusjoukkueella, kokemusta löytyy miesten sarjoista, vaikka joukkueen runko onkin hyvin nuori. Kokemusta joukkueeseen tuo monivuotinen maalitykki Markku Malila ja hyvänä reaktiotorjujana tunnettu Jani Hietala. Nuorta kaartia edustaa mm. Ahon veljekset Arto ja Mikko, jotka ovat molemmat joukkueessa isossa roolissa nuoresta iästään huolimatta. Kiilojen kapteenina toimii vasta 18-vuotias Joni Toivonen, joka kertoo siitä, että nuorilla pelaajilla on todella iso rooli joukkueen toiminnassa.

 

Lähtökohdat otteluun

Molemmat joukkueet ovat pelanneet tällä kaudella yhden ottelun. FC Ylivieska vieraissa voittaessaan KUF:in 0-2 ja Kiiloilla on allaan harmittava kotitappio MunU:a vastaan lukemin 0-2. Kiilojen peli oli kauden avauksessa Kärsämäen tekonurmella vielä pahasti hukassa, joten se aiheuttaa hankaluuksia lähteä pelaamaan näin nopeasti jo seuraavaa peliä Ylivieskaan. Hankaluuksia aiheuttaa myös pelaajatilanne, kun erinäisten syiden takia sivussa on seitsemän (7) pelaajaa. Kiilat saa FC Ylivieska -otteluun jalkeille siis vain 12 pelaajaa, joista ainakin kolme joutuvat pelaamaan pienen vamman kanssa, jonka saivat kauden avauksessa. Haastetta siis riittää tälläkin saralla. Molempien lähtökohtia otteluun yhdistää myös vähäinen harjoittelun määrä, kun olosuhteet ovat piinanneet varsinkin Haapajärven kenttiä ja ulkotreenejä on ollut vasta kahdet tänä keväänä. Joukkuepeli siis etsii uomiaan vielä.

 

Ottelutapahtumana spesiaali

Otteluun on odotettavissa tämän kauden seiskadivarin suurinta yleisömäärää, sillä puoliajalla tapahtuu. FC Ylivieska on päättänyt järjestää viralliset kauden avajaiset kotiavauksen yhteyteen. Tämä tarkoittaa käytännössä joukkue-esittelyjä puoliajalla, kun seuran juniorijoukkueet käyvät esittäytymässä yleisölle. Odotettavissa on siis hyvää tunnelmaa myös katsomon puolella!

 

 

 

Miesten edustusjoukkueen pääsivulle