1.) YLEISTÄ

Kiinnostaako jalkapallo harrastuksena? Meillä on joukkueita moneen lähtöön, vähemmän harrastaneille ja jo pitempään lajin parissa olleille. Toimimme yhteisöllisesti ja joukkueet tekevät sekä harjoituksissa että peli- ja turnausmatkoilla yhteistyötä. Hyvä fiilis ja kohtelias käytös kuuluvat meidän arkeen. Tälle sivulle on koottu tietopaketti perusteista harrastustoiminnan aloittamiseen liittyen. Lukaise läpi ja kysy lisää, mikäli jokin asia jäi askarruttamaan, yhteystiedot löytyvät sivun alareunasta.

2.) MISSIO, ARVOT JA STRATEGIA

Toiminnan missio, arvot ja strategia perustuvat joulukuussa 2021 pelaajien huoltajille tehdyn kyselyn tuloksiin. Jalkapallotoiminnan ydintehtäksi määritetiin lyhyesti ja ytimekkäästi monimerkityksinen sanoma: "Kiilat liikuttaa kehoa ja mieltä."

Laajemmin keinoistamme ja valitsemastamme polusta tähteämme kohden voit lukea alla olevan linkin kautta.

https://kiilat.jopox.fi/api/documents/download/227...

3.) JOUKKUEESEEN LIITTYMINEN

Haapajärven Kiiloissa noudatetaan kaikissa ikäluokissa kuukauden veloituksetonta kokeilujaksoa. Kuukauden jakson päätyttyä oman joukkueenjohtaja informoi maksuista. (HUOM! Kokeilujakso tapahtuu omalla vastuulla ja seuran vakuutus ei ole tällöin vielä voimassa)

Kokeilujakson päättymisen jälkeen pelaajan polku Kiiloissa jatkuu seuraavasti:

1.) Jokaisen pelaajan tulee liittyä kokeilujakson päättymisen jälkeen, ennen harrastustoiminnan jatkamista, Haapajärven Kiilojen jäseneksi ja lähettää WhatsApilla tai sähköpostitse kuitti maksusuorituksesta joukkueenjohtajalle. Liittyminen on suositeltavaa tehdä jo kokeilukuukauden aikana, mikäli harrastuksen aloittaminen vaikuttaa todennäköiselle.

Liittyminen seuran jäseneksi tapahtuu Haapajärven Kiilojen www-sivujen kautta alla olevasta linkistä:

https://www.kiilat.fi/liity-jaseneksi

HINNASTO HAAPAJÄRVEN KIILOJEN JÄSENMAKSUISSA

  • 10e/alle 15 -vuotias
  • 15e/henkilöjäsen
  • 30e/perhe
  • 150e/ainaisjäsenmaksu/henkilö
  • kannatusmaksu vapaa

Jäsenmaksun maksamalla alaikäinen pelaaja tulee vakuutusturvan piiriin harrastustoiminnassa. Jäsenmaksun maksaminen on myös edellytys seuratoimintaan osallistumiselle! Vakuutus tulee olla voimassa myös treeneissä. Ilman seuran jäsenmaksun maksamista pelaajaa voidaan estää osallistumasta treeneihin ja peleihin.

2.) Treeneihin, peleihin ja turnauksiin ilmoittautuminen

Joukkueenjohtaja tallentaa huoltajan/huoltajien ja pelaajan tiedot JOPOX -toiminnanohjausjärjestelmään ja luo käyttäjätunnukset. JOPOX toimii ilmoittautumisjärjestelmänä tapahtumiin, tiedotuskanavana ja kuukausi- ja kausimaksujen laskutuksessa. Myös jalkapalloilijoiden omat kotisivut on tehty JOPOXin avulla.

JOPOXin käyttöönoton jälkeen huoltaja huolehtii, että kaikkiin seuran tapahtumiin ilmoittaudutaan poikkeuksetta ohjeistetussa aikataulussa. Aikataulujen noudattaminen helpottaa merkittävästi valmentajien suunnittelutyötä ja osoittaa arvostusta. Pidäthän huolen, että asiat hoidetaan ajoissa.

TREENIT

Ilmoittaudu aina treeneihin viimeistään 24 tuntia ennen harjoituksia tai valmentajan erikseen ilmoittaman aikataulun mukaan. Ilmoitathan viime hetken muutoksista valmentajalle puhelimitse tai Whatsappilla.

PELIT JA TURNAUKSET

Valmentaja ilmoittaa peleihin ja turnauksiin lähtevien pelaajien nimet ja peliryhmät. Ilmoittaudu aina valmentajan erikseen ilmoittaman aikataulun mukaan. Ilmoitathan viime hetken muutoksista valmentajalle puhelimitse tai Whatsappilla.

4.) JOUKKUETOIMINTA VAUHTIIN - VARUSTEET ISKUUN

Joukkueessa aloitteleva voi tulla kentälle omissa urheiluvarusteissaan. Kokeilujaksolle voi osallistua lenkkareissa, mutta napppulakenkien eli nappisten hankkiminen on ajankohtaista viimeistään kokeilujakson päättyessä. Alusta alkaen on suositeltavaa käyttää säärisuojia, mutta kokeilujakson päätyttyä se on pakollista harjoituksissa ja otteluissa. Talvikaudenlla salissa harjoiteltaessa käytetään sisäpelikenkiä.

Pelaajan liittyessä seuraan ja aloittaessa virallisesti jalkapallon, tulee ajankohtaiseksi seuravaatetuksen hankkiminen. Joukkueenjohtaja opastaa hankintojen tekemisessä. Uuden pelaajan tulee hankkia aloittaessaan seuran harjoituspelipaita, pelipaita, shorsit ja pelisukat. Harjoituspelipaitaa pidetään aina harjoituksissa. Suositeltavaa on myös hankkia joukkueen verryttelyasu, mutta se ei ole pakollinen.

5.) PELIPASSI JA VAKUUTUKSET

Jokaisella pelaajalla tulee olla vakuutus, joka kattaa pallolajit ja kilpailutoiminnan. Vakuutus tulee olla voimassa myös harjoituksissa. Ilman vakuutusta toimivaa pelaajaa voidaan estää osallistumasta harjoituksiin ja peleihin kunnes vakuutus on kunnossa. Huolehtimalla seuran jäsenmaksun kuntoon, varmistat myös vakuutuksen voimassaolon.

Pelipassi oikeuttaa pelaamaan kotimaisissa sarjoissa ja turnauksissa ja on joukkuetoiminnassa pakollinen hankinta. Pelipassi hankitaan Pelipaikasta ja uusitaan vuodenvaihteessa. Joukkueenjohtaja opastaa sinua oikeanlaisen pelipassin valinnassa sekä sekä passin hankkimiseen ja uusimiseen liittyvissä kysymyksissä.

6.) HARRATUSTOIMINNAN MAKSUT

Seuratoiminnan kulut katetaan erilaisin maksuin. Haapajärven Kiiloissa on seuran jäsenmaksun (kohta3) lisäksi 2 keskeistä maksua.

Pakolliset maksut

KAUSIMAKSU Kaikille pelaajille pakollinen kausimaksu 150€, joka laskutetaan neljässä erässä (a 37,5€). (maaliskuu, kesäkuu, syyskuu ja joulukuu). Kausimaksutuloja käytetään jalkapallojaoston yhteisiin menoihin: harjoitusvuorojen maksut, valmentajien- ja toimihenkilöiden koulutukset sekä toiminnanohjausjärjestelmän ja www-sivujen kulut. Kausimaksussa on 10e sisaralennus, mikäli useampi lapsi perheessä harrastaa.

Erikseen joukkueittain sovittavat maksut

KUUKAUSIMAKSU Joukkueen huoltajat voivat sopia joukkueen yhteisissä kokouksissa kuukausimaksun soveltamisesta joukkueen toimintamenojen kattamiseksi. Tavallisesti kuukausimaksu koskettaa vanhempia ikäluokkia, joilla on enemmän peli- ja turnaustapahtumia laajalla maantieteellisellä alueella.

7.) SÄÄNNÖT PELAAJILLE, HUOLTAJILLE JA VALMENTAJILLE

Haapajärven Kiilat on aktiviinen ja toimintaansa kasvattava seura. Seuran junioritoiminnan tavoitteena on tarjota lapsille ja nuorille hyvät harjoitusolosuhteet ja laadukasta valmennusta sekä pelaajan kehityspolun mukaisia haasteita ja mahdollisuuksia. Hyvällä ja suunnitelmallisella toiminnalla tavoitellaan joukkuemäärien kasvattamista siten, että yhtä useammalle nuorelle voidaan Haapajärvellä mahdollisuus pelata ja harjoitella omanikäisten ja sopivan tasoisten pelaajien kanssa. Seura tavoittelee tunnetilaa, jossa HK-merkki verryttelyasun tai pelipaidan rinnassa on aito ylpeyden ja onnen aihe.

Näiden päämäärien tavoittelemiseksi noudatetaan yhteisiä sääntöjä, jotka löytyvät kokonaisuudessaan:

https://kiilat.jopox.fi/api/documents/download/239...


Haapajärven Kiilat Ry

PL 50

85801 Haapajärvi

puh. 040 5524444

haapajarvenkiilat@gmail.com